Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g yulaf ezmesi
- 500 g su
-
20
g taze maya, ufalanmış
lub 2 tk kuru maya - 2 yk bal
- 100 g ayçiçek yağı, yağlamak için ekstra ayçiçek yağı
- 200 g çavdar unu
- 380 g ekmek unu, unlamak için ekstra un
- 1 ½ tk tuz
- ½ - 1 tk rezene tohumu, kurutulmuş (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 1738 kJ / 415 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karabuğday ve Siyez Buğdaylı Ekmek Topları
2 godz. 30 min
Baget ekmek
3 Std. 45 Min
Pufidik Glütensiz Ekmek
1h 15min
Zeytinyağlı Ekmek
2 Std. 10 Min
Yoğurtlu Ekmek
3h
Buharda Tahıllı Ekmek
2h
Patates ve Kefirli Ekmek
1h 50min
Portekiz Ekmeği (Pão de água)
2 Std. 50 Min
Glütensiz Ekmek
1 Std. 45 Min
Tahin
10 Min
Puttanesca Sos
55 Min
Sütlü Ekmek
2h 35min