Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g yulaf ezmesi
- 500 g su
-
20
g taze maya, ufalanmış
lub 2 tk kuru maya - 2 yk bal
- 100 g ayçiçek yağı, yağlamak için ekstra ayçiçek yağı
- 200 g çavdar unu
- 380 g ekmek unu, unlamak için ekstra un
- 1 ½ tk tuz
- ½ - 1 tk rezene tohumu, kurutulmuş (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 1738 kJ / 415 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pide
1h 20 min
Yoğurtlu Ekmek
3h
Karabuğdaylı Ekmek
2h 30 min
Baget ekmek
3 godz. 45 min
Ceviz ve Havuçlu Ekmek
2h
Dereotlu ve Beyaz Peynirli Ekmek
1h 20 min
Tencerede Pratik Ekmek
2h 20min
Köy Ekmeği
2h
Buharda Tahıllı Ekmek
2h
Patates ve Kefirli Ekmek
1h 50 min
Patatesli Pratik Ekmek
12h
Pratik Buğday Ekmeği
40min