Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- tereyağı, kalıbı yağlamak için
- yulaf gevreği, kalıba ve ekmeğe serpmek için
- 150 g buğday
- 2 tk ekmek baharatı karışımı, (kimyon tohumu, rezene tohumu, anason, kişniş tohumu) (opcjonalnie)
- 100 g havuç, küçük parçalara bölünmüş
- 20 g taze maya, ufalanmış
- 350 g tam buğday unu
- 100 g ceviz
- 320 g su
- 1 yk elma sirkesi
- 1 ½ tk tuz
- Wartości odżywcze
- na 1 dilim
- Kalorie
- 706.7 kJ / 168.9 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 239.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kremalı Pancar Çorbası
45min
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1 Std. 20 Min
Tam Buğdaylı ve Bademli Buharda Ekmek
2 Std.
Bol Çekirdekli Çavdar Ekmeği (Düşük Glisemik İndeksli)
1h 50min
Havuç Çorbası
35min
Yoğurtlu Ekmek
3u.
Buharda Tahıllı Ekmek
2 Std.
Karabuğdaylı Ekmek
2 Std. 30 Min
Kurutulmuş Domates ve Fesleğenli Ekmek
1h 50min
Keten Tohumlu ve Susamlı Pratik Ekmek
1h 35min
Cevizli Pratik Ekmek
45min
Ay Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
5h