Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- tereyağı, kalıbı yağlamak için
- yulaf gevreği, kalıba ve ekmeğe serpmek için
- 150 g buğday
- 2 tk ekmek baharatı karışımı, (kimyon tohumu, rezene tohumu, anason, kişniş tohumu) (opcjonalnie)
- 100 g havuç, küçük parçalara bölünmüş
- 20 g taze maya, ufalanmış
- 350 g tam buğday unu
- 100 g ceviz
- 320 g su
- 1 yk elma sirkesi
- 1 ½ tk tuz
- Wartości odżywcze
- na 1 dilim
- Kalorie
- 706.7 kJ / 168.9 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 239.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lahmacun (Bol Sebzeli ve Sarımsaklı)
1 Std.
Mercimekli Soğanlı Basmati Pilavı
1h 15min
Sütlü Minik Ekmekler
1h 45min
Yoğurtlu Ekmek
3h
Karabuğdaylı Ekmek
2 godz. 30 min
Sebzeli Vejetaryen Pilavı (kremamsı kıvamlı)
25 Min
Köy Ekmeği
2h
Tahin
10 min
Buharda Tahıllı Ekmek
2h
Çavdarlı Yassı Ekmek
2h 10min
Keten Tohumlu ve Susamlı Pratik Ekmek
1h 35min
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1 Std. 20 Min