Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g fındık
- 140 g tereyağı, parçalara bölünmüş (1-2 cm)
- 300 g şeker
- 3 orta boy yumurta (her biri 53-63 g)
- 1 ½ tk kabartma tozu
- 450 g un
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 360 kJ / 86.1 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 3.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zencefilli Tarçınlı Bisküvi
2h 20min
Badem Ezmesi
15min
Plaska
1h 15min
Tahinli Bademli Kurabiye
25 phút
Kabaklı Börek
1hod. 10min
Hindistan Cevizi Sütü
15min
Muzlu Yulaflı Kek
1h
Labne Peyniri
24h
Bol Tahıllı Kraker
30min
Çikolata Parçacıklı Kurabiye
50 min
Yulaflı Kurabiye
1h 5 min
Peynirli İngiliz Çöreği “Scone”
20 min