Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g ceviz, büyük parçalara bölünmüş
- 150 g kuru üzüm, yıkanmış, kurulanmış (opcjonalnie)
- 440 g su, oda sıcaklığında
- 1 tk şeker
- 40 g yaş maya, ufalanmış
- 800 g un
- 70 g zeytinyağı, yaklaşık 7 yk ekstra zeytinyağı
- 6 yk yenibahar
- 3 yk haşhaş tohumu (mavi)
- 1 ½ tk tuz
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 1103.1 kJ / 263.6 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 143.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fas Usulü Kuzu Burger ve Harissalı Yoğurt Sosu
1 godz. 5 min
Sömelek Köfte
1 Std.
Sini Köfte
3 Std.
Tahinli Un Helvası (Tosmankara)
20min
Portakal Soslu Tavuk Baget
1 Std. 25 Min
Ayva Şekerlemesi 'Membrillo'
4 Std. 10 Min
Buharda Tahinli Tatlı
45min
Şeftalili Kek
1 Std.
Hindistan Cevizi Dolgulu Çikolatalı Kurabiye
25h
Ispanak ve Peynir Dolgulu Köfte
1 godz. 15 min
Domates Salçası
2 godz. 20 min
İrmik Helvası
1 Std. 25 Min