Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g tavuk eti, derisiz, kemiksiz ve sinirsiz (yakl. 500 g tavuk budundan çıkarılmış), küçük parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 200 g karışık beyaz sebzeler (ör. kereviz, soğan, sarımsak, pırasa), ihtiyaca göre parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 4 dal karışık taze ot (ör. biberiye, kekik, maydanoz), sadece yaprakları
- 150 g iri taneli tuz
- 100 g beyaz şarap
- 1 kuru defne yaprağı (isteğe bağlı)
- 1 karanfil
- 5 kişniş tohumu
- Wartości odżywcze
- na 4 porsiyon
- Kalorie
- 2714 kJ / 649 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 5.9 g
Alternatywne przepisy
Mayonez
10 min
Karamel Şekerlemesi
2 Std.
Dana Stroganoff
1h
Ayva Şekerlemesi 'Membrillo'
4 godz. 10 min
Fesleğenli Arpa Şehriyeli Tavuk
30min
Matchalı Dondurma
10h 30min
Ballı Glaze Havuç (vakumda pişirme)
1h 10min
Terbiyeli Kerevizli Kuzu
1 Std. 15 Min
Sebze Bulyon
1h
Terbiyeli Bezelyeli Tavuk Çorbası
50 分钟
Et Bulyon
45 min
Fıstık Ezmesi
10 min