Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g tavuk eti, derisiz, kemiksiz ve sinirsiz (yakl. 500 g tavuk budundan çıkarılmış), küçük parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 200 g karışık beyaz sebzeler (ör. kereviz, soğan, sarımsak, pırasa), ihtiyaca göre parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 4 dal karışık taze ot (ör. biberiye, kekik, maydanoz), sadece yaprakları
- 150 g iri taneli tuz
- 100 g beyaz şarap
- 1 kuru defne yaprağı (isteğe bağlı)
- 1 karanfil
- 5 kişniş tohumu
- Wartości odżywcze
- na 4 porsiyon
- Kalorie
- 2714 kJ / 649 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 5.9 g
Alternatywne przepisy
Soğan Çorbası
1h 15 min
Soyulmuş Sarımsak
5 min
Et Bulyon
45 min
Chai Tea Latte Tozu
15min
Sebze Bulyon
1hod.
Pakette Sardalya ve Fasulye Salatası
1hod.
Enginarlı ve Fasulyeli Dip
10 min
Kuru Patlıcan Dolması
1h 30min
Kemik / Et Suyu (yavaş pişirme)
3h 25min
Karamelize Kırmızı Soğan Chutney
24 Std.
Sweet Chili Sos
25 min
Sarı Erik Reçeli
1h 20min