
Urządzenia i Akcesoria
Ptysie z musem z zielonego groszku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
Mus z zielonego groszku
-
wody400 g
-
liści mięty, świeżych20
-
zielonego groszku, świeżego łuskanego300 g
-
agaru1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
Ptysie
-
wody150 g
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
-
soli2 szczypty
-
mąki pszennej120 g
-
jajka3
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
150.6 kcal /
630 kJ
Białko
4.1 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
11.6 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
145.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 godz. 40 min
Rożki z ciasta chlebowego nadziewane sałatką
3 godz. 10 min
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1 godz. 30 min
Sos romesco
1 godz. 25 min
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1 godz. 30 min
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1 godz. 30 min
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
5 godz.
Sałatka śródziemnomorska z kuskusem
50 min
Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
2 godz. 30 min