Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mus z zielonego groszku
- 400 g wody
- 20 liści mięty, świeżych
- 300 g zielonego groszku, świeżego, łuskanego
- 1 łyżeczka agaru
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ½ łyżeczki soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Ptysie
- 150 g wody
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 2 szczypty soli
- 120 g mąki pszennej
- 3 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 630 kJ / 150.6 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 11.6 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 145.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 godz. 30 min
Cepeliny z serem
24 Std. 50 Min
Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek
1h 20min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Seitan z sosem pomarańczowym
2 godz.
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3 Std.
Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
2 godz. 30 min
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1h 45min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Tartaletki wytrawne z gruszką i serem pleśniowym
1h 45min
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
5 Std.
Ptysie
2 godz. 15 min