Crumble alle pere e crema di ricotta

Crumble alle pere e crema di ricotta

4.5 20 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porzioni

Składniki

Pere in infusione
  • 80 g di acqua
  • 80 g zucchero
  • 1 stecca di vaniglia a pezzi
  • 1 arancia, preferibilmente biologica la scorza (senza la parte bianca)
  • 1 bacca di anice stellato
  • 2 pere
Crumble
  • 80 g di farina tipo 1
  • 70 g di mandorle
  • 2 chiodi di garofano
  • 90 g di zucchero di canna
  • 60 g di burro a pezzi
  • 20 g di Rum
Crema di ricotta
  • 150 g di ricotta di pecora setacciata
  • 10 g di Rum

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 20.1 g
Kalorie 4795 kJ / 1146 kcal
Tłuszcz 53.5 g
Błonnik 10.2 g
Węglowodany 137.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...