Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- g di burro congelato, a pezzi, + q.b. per imburrare
- 720 g di albicocche in scatola (peso netto), sgocciolate e a pezzi
- 120 g di zucchero grezzo
- 20 g di Rum scuro
- 100 g di nocciole sgusciate
- 100 g di mandorle pelate
- 100 g di burro congelato, a pezzi
- 100 g di amido di mais
- 10 g di zucchero vanigliato, fatto in casa
- ¼ cucchiaino di cannella in polvere
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1725 kJ / 412 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Bicchierini cocco e menta
3 Std.
Mousse al cioccolato e arancia (senza glutine)
8h 20min
Dolce all'ananas in vasetto al vapore
1 godz. 5 min
Galette con pere e uva
1 Std. 30 Min
Monte bianco
1 Std.
Crumble ai frutti rossi (senza glutine)
45min
Tortina al cioccolato e limone
Brak ocen
Tarte brownies all'arancia di Luca Montersino
2 Std. 30 Min
Crumble di mele e ciliegie
1 Std.
Torta langotta di Luca Montersino
1 Std. 15 Min
Tartellette con zabaione salato agli asparagi (senza glutine)
1 Std.
Bougatsa greca miele e pistacchi
4h