![Crevettes guinéennes Crevettes guinéennes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/10A07C81-21D0-4E74-A3DF-3DE0BA26E6FE/Derivates/5179fecf-eea1-460e-a2b7-7c701d328b9e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de crevettes crues, décortiquées et déveinées
- 40 g de jus de citron fraîchement pressé
- 1 c. à café de piment pili-pili déshydraté en poudre
- 1 c. à café de sel
- 30 g d'huile d'olive
- 150 g d'oignons, coupés en morceaux
-
½
c. à café de fond de volaille maison (voir "Conseil(s)")
lub ½ cube de bouillon de poule - 150 g de concombre, épépiné et coupé en bâtonnets (5 cm x 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 924.7 kJ / 221 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nasi goreng aux crevettes
50 Min
Crevettes sautées aux oignons nouveaux
20 dk
Moules au citron
40 Min
Ragoût des Caraïbes et sa timbale de riz
9sa 15 dk
Marinade soja, citron, ail, gingembre
10min
Marinade pour poisson - Inspiration asiatique
5min
Riz frit au curry et aux crevettes
50 Min
Poulet gingembre-citron
1ωρ. 5 λεπτ.
Gambas
30min
Gambas aux épices et coriandre
25 Min
Crevettes exotiques coco-gingembre
20 dk
Crevettes yakisoba
35 Min