Crevettes guinéennes

Crevettes guinéennes

4.0 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • 1000 g de crevette crue, décortiquée et déveinées
  • 40 g de jus de citron fraîchement pressé
  • 1 c. à café de piment pili-pili déshydraté en poudre
  • 1 c. à café de sel
  • 30 g d'huile d'olive
  • 150 g d'oignons coupés en morceaux
  • ½ c. à café de fond de volaille maison (voir "Conseil(s)")
    ½ cube de bouillon de poule
  • 150 g de concombre épépiné et coupé en bâtonnets (5 cm x 1 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 38 g
Kalorie 924.7 kJ / 221 kcal
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...