Crevettes guinéennes

Crevettes guinéennes

4.2 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • de crevettes crues, décortiquées et déveinées
    1000 g
  • de jus de citron fraîchement pressé
    40 g
  • de piment pili-pili déshydraté en poudre
    1 c. à café
  • de sel
    1 c. à café
  • d'huile d'olive
    30 g
  • d'oignons coupés en morceaux
    150 g
  • de fond de volaille maison (voir "Conseil(s)")
    ½ c. à café
    ½ cube de bouillon de poule
  • de concombre épépiné et coupé en bâtonnets (5 cm x 1 cm)
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 221 kcal / 924.7 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...