
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, ilość do natłuszczenia formy
- 110 g mąki pszennej tortowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 5 jajek
- 5 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
- 180 g cukru
- 1 szczypta soli
- 120 g skrobi ziemniaczanej
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 270 g majonezu
- cukier puder, ilość do oprószenia babki
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1377 kJ / 328.9 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 32.6 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 godz. 30 min
Ciasto zebra
1 godz. 35 min
Babka marmurkowa
2 godz. 10 min
Babka piaskowa "Fix"
1 godz. 30 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Babka limonkowa z twarogiem
1 godz. 30 min
Babka "Trójniak"
1 godz. 35 min
Skubaniec z owocami
3 godz. 40 min
Babka muślinowa z polewą kakaową
2 godz. 10 min
Ciasto jogurtowe
1 godz. 40 min
Kluski scykane (hałuski)
45 min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min