Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rote Zwiebel (ca. 80 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 1 rote Paprika (ca. 150 g), gewürfelt (1,5 cm)
- 1 grüne Paprika (ca. 150 g), gewürfelt (1,5 cm)
- 2 Dosen weiße Bohnen (Abtropfgew. à 240 g), abgetropft
- 2 Dosen stückige Tomaten (à 400 g)
- 50 g Tomatenmark
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 80 g Wasser
- 1 TL Bohnenkraut, getrocknet (opcjonalnie)
- 2 EL Basilikumblätter, frisch, in Streifen
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ - 1 TL brauner Zucker
- 80 g Oliven, schwarz, entsteint (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1166 kJ / 277 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 16.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsen-Tomaten-Suppe
30 min
Provenzalischer Bohnen-Tomaten-Topf
1j
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45 Min
Kidneybohnen-Curry
30 min
Marokkanische Kichererbsensuppe
55 Min
Kichererbsen und Tomaten Rogan Josh
25 min
Arabischer Eintopf Koshari
35 Min
Minestrone mit Kichererbsen
13 godz.
Rauchiger Bohneneintopf
30 min
Scharfer Kartoffel-Paprika-Topf mit Räuchertofu
2j
Orientalischer Linseneintopf
35 Min
Gigantes (Weiße Riesenbohnen im Tomatensud)
45 Min