Bicchierini di cioccolato ripieni di mousse al whisky

Bicchierini di cioccolato ripieni di mousse al whisky

4.6 11 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 porzioni

Składniki

Bicchierini di cioccolato bianco
  • 200 g di cioccolato bianco a pezzi
Bicchierini di cioccolato fondente
  • 200 g di cioccolato fondente a pezzi
Mousse alla crema di whiskey
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 200 g di latte intero
  • 45 g di zucchero
  • 40 g di farina
  • 50 g di crema al Whisky
  • cacao in polvere q.b.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 3.7 g
Kalorie 1217 kJ / 291 kcal
Tłuszcz 18.5 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...