Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lentilhas
- 400 g lentilhas verdes
- 10 g hortelã, só as folhas
- 10 g salsa
- 1000 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 1 c. chá de sal
- 100 g cebolo (spring onion)
- 400 g tomate-cereja cortado em metades
Vinagrete
- 4 gemas de ovo
- 200 g leite de coco
- 1 c. chá de curcuma em pó
- 30 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1054 kJ / 252 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de quinoa com tomate e espinafres
25min
Lentilhas com salmão em lascas
35min
"Arroz" de couve-flor
25min
Salada de arroz integral com couve-flor assada
1u.
Soufflé de cenoura e salsa
1u. 20min
Salada marinada com quinoa e sementes tostadas
2u.
Tacos de lentilhas
1u.
Dip de curgete e sésamo
1u.
Arroz integral com espinafres
1h 10min
Salada de quinoa em folhas de alface
30min
Salada de quinoa e legumes
45 min
Arroz selvagem com curgete e alho-francês
40min