![Pasta mit Wirsing-Pilz-Sauce Pasta mit Wirsing-Pilz-Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D9B4BAE1-F045-421D-8D95-A2B60CD3F844/Derivates/433ae5db-bc08-4c33-9505-9a99448cb805.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, geachtelt oder geviertelt
- 30 g Öl
- 150 g Champignons, geachtelt oder geviertelt
- 500 g Linguine
- 300 g Wirsing, in feinen Streifen
- 200 g Crème fraîche
- 225 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 TL Salz und mehr zum Kochen
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Knoblauch, granuliert
- 1 TL geriebene Orangenschale
- 10 g Speisestärke
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- ½ TL Thymian, getrocknet
- 50 g Parmesan, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3204 kJ / 765 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 10.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohl-Schupfnudeln mit Schinken-Käse-Sauce
40min
Wirsing Untereinander mit Nürnberger Bratwürstchen
40min
Pikante Pasta mit Kabanossi und Rosenkohl
45min
Mini-Spinatknödel in Pilzsauce
1sa
Wirsing-Lachs-Lasagne
1 Std. 20 Min
Chorizo-Feta-Rosenkohl-Auflauf
1sa
Rosenkohl-Kartoffel-Gratin
1h 30min
Rosenkohl-One-Pot-Pasta
1sa
Gnocchi-Wirsing-Auflauf mit Camembert
1 Std. 10 Min
Überbackene Knödel mit Spinat und Speck
1sa
Pilzragout mit Spätzle
30 dk
Fenchel-Tomaten-Pasta
45min