Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 250 g Dinkelmehl Type 630
- 120 g Butter, kalt, in Stücken
- ½ TL Salz
- 1 TL Kräuter der Provence, getrocknet
- 50 g Wasser, kalt
Belag und Fertigstellung
- 2 Zucchini, klein (à ca. 150 g), in Scheiben (1 cm), siehe Tipp
- 1 Aubergine (ca. 200 g), längs halbiert, in Scheiben (1 cm)
- 3 Paprika, gemischt (ca. 450 g), geachtelt
- 20 g Öl
- 2 TL Kräuter der Provence, getrocknet
- 2 TL Salz
- ½ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- Butter zum Einfetten
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 200 g Crème fraîche
- 100 g Milch
- 3 Eier
- Thymianblättchen, frisch, zum Bestreuen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1743 kJ / 416 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchini-Ricotta-Quiche mit Mandelblättchen
1 godz. 20 min
Vegetarische Quiche mit Spinat und Paprika
1h 15min
Spinattarte
1 godz. 20 min
Französische Zucchini-Tarte
2h
Kürbis-Frischkäse-Tarte
1 godz. 30 min
Brokkoli-Lachs-Quiche
1h 35 min.
Appenzeller-Gemüse-Quiche
1 godz. 45 min
Lachs-Spinat-Quiche
1 godz. 10 min
Tarte provençale
1h 40min
Kürbis-Tarte
2h 35min
Porree-Feta-Tarte
2h
Kürbis-Feta-Quiche
45 min