
Wersje kompatybilne
Gnocchi au safran et sauce à la salade de Trévise
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les gnocchi
- 1000 g d'eau
- 2 pincées de sel
- 800 g de pommes de terre farineuses, spécial purée coupées en rondelles (2-3 mm)
- 300 g de farine de blé et un peu pour fariner
- 10 g de beurre doux
- 1 dose de safran
L'assaisonnement et la cuisson des gnocchi
- 300 g de salade de Trévise lavée et essorée
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts et un peu pour la cuisson des gnocchi
- 1 pincée de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
- eau pour la cuisson des gnocchi
-
20
g de lait
lub 30 g de ricotta fraîche bien égouttée (ou crème) - 4 c. à soupe de parmesan râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 550 kcal / 2301 kJ
- Białko
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Węglowodany
- 91.6 g
- Błonnik
- 7.7 g