Torta gelato ricotta, pere e cioccolato

Torta gelato ricotta, pere e cioccolato

3.5 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
8 porzioni

Składniki

Base
  • burro q.b.
  • farina tipo 00 q.b.
  • 20 g di latte
  • 2 uova
  • 150 g zucchero
  • 150 g di farina tipo 00
  • 30 g di cacao amaro in polvere
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Gelato alla pera, ricotta e cioccolato
  • 100 g zucchero
  • 25 g di cacao amaro in polvere
  • 450 g di pere Williams congelate a pezzi (vedere consiglio)
  • 150 g di ricotta fresca scolata dal siero

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7.5 g
Kalorie 1912 kJ / 457 kcal
Tłuszcz 23.1 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 54.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...