Torta gelato ricotta, pere e cioccolato
TM5

Torta gelato ricotta, pere e cioccolato

3.6 (17 ocen)

Składniki

Base

  • burro q.b.
  • farina tipo 00 q.b.
  • 20 g di latte
  • 2 uova
  • 150 g di zucchero
  • 150 g di farina tipo 00
  • 30 g di cacao amaro in polvere
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci

Gelato alla pera, ricotta e cioccolato

  • 100 g di zucchero
  • 25 g di cacao amaro in polvere
  • 450 g di pere Williams, congelate a pezzi (vedere consiglio)
  • 150 g di ricotta fresca, scolata dal siero

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1912 kJ / 457 kcal
Białko
7.5 g
Węglowodany
54.9 g
Tłuszcz
23.1 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy