Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- burro q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 20 g di latte
- 2 uova
- 150 g di zucchero
- 150 g di farina tipo 00
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Gelato alla pera, ricotta e cioccolato
- 100 g di zucchero
- 25 g di cacao amaro in polvere
- 450 g di pere Williams, congelate a pezzi (vedere consiglio)
- 150 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1912 kJ / 457 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 54.9 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Focaccia dolce alle mele
1 Std. 45 Min
Gelato veloce quark e frutta
5 Min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45min
Dolce al latte
5小时
Ciambella lime e salsa alle fragole (senza zucchero)
2 Std.
Torta banane e cioccolato
4h 20min
Semifreddo pesche e albicocche
3h 35 min
Lasagne fredde
1h 10min
Strüdel ai frutti di bosco
2 Std.
Torta gelato al caffè con caramello allo Champagne
10h
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1 Std. 40 Min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1 Std.