![Carrés gourmands aux abricots Carrés gourmands aux abricots](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/451778B6-6EBA-4252-8362-432216BAFD61/Derivates/c4a0e806-49de-4de0-a784-782c890dc03a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le streusel
- 50 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 50 g de farine de blé
- 60 g de cassonade
- 50 g d'amandes en poudre
Le biscuit
- 150 g d'amandes en poudre
- 120 g de farine de blé
- 120 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de cassonade
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
La garniture aux abricots
- 600 g d'abricots frais, dénoyautés, ou surgelés décongelés
- le jus d'1/2 citron jaune
- 130 g de cassonade
- 2 c. à soupe de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 903.5 kJ / 216.2 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrés tendres fraise-rhubarbe
4h
Cobbler à la cerise
40 Min
Patience aux fruits d'été
13h
Croustade aux pommes
50 Min
Verrines à l'orange
1ωρ. 15 λεπτ.
Tatin de poires aux speculoos
50 Min
Gratin de poire aux amandes
45 Min
Framboises sur biscuit moelleux à la rose
35 Min
Fondant caramélisé à la rhubarbe
2h 30min
Tarte amandine aux mirabelles
1 godz. 30 min
Tarte crumble aux abricots
1h 40min
Amandine aux abricots
1 godz. 30 min