Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 200 g weiße Schokolade, in Stücken
- 4 Eier
- 30 g Zucker
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 1 Dose Safran (0,1 g), z.B. von Fuchs
- 10 g Pernod
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Piment d'Espelette
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Schokoladenraspeln zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2351 kJ / 565 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mascarpone-Creme mit Knusperstangen
45 Min
Birnencreme
3h 30min
Caipirinha-Creme
3h 30min
Limoncello-Creme
5h
Schoko-Mokka-Crème-brulée
6h 10min
Kaffee-Panna-cotta mit Pinienkern-Karamellsauce
4 Std. 40 Min
Mango-Joghurt-Mousse
4 Std. 40 Min
Limettencreme
45 Min
Biskuitdessert Zuppa inglese
2j 30 menit
Limetten-Ingwer-Mousse
8hod. 20min
Panna Cotta al caffè
5h
Schokoladen-Orangen-Mousse
2 godz. 20 min