Safranmousse
TM5

Safranmousse

4.2 (6 ocen)

Składniki

  • 2 ½ Blätter Gelatine
  • Wasser zum Einweichen
  • 200 g weiße Schokolade, in Stücken
  • 4 Eier
  • 30 g Zucker
  • 1 Vanilleschote, nur das Mark
  • 1 Dose Safran (0,1 g), z.B. von Fuchs
  • 10 g Pernod
  • 1 Prise Salz
  • 1 Prise Piment d'Espelette
  • 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • Schokoladenraspeln zum Garnieren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2351 kJ / 565 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
42 g
Tłuszcz
39 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy