Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Stängel Basilikum, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 600 g Wasser
- 980 g Tomaten, mittelgroß, Stielansatz herausgeschnitten
- 2 Schalotten, halbiert
- 60 g Olivenöl
- ¼ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 30 g Balsamico, dunkel
- 275 g Ricotta (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1275 kJ / 304 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Persischer Ofentoast
25 min
Zucchini-Crostini
35 Min
Mozzarella-Carpaccio
40min
Pikante Gewürzäpfel
40min
Pikante Kräuterschnitten
50min
Büffelmozzarella mit Cherry-Tomaten und zwei Pesti
20 min
Champignons mit Chorizo gefüllt
35 Min
Feta-Grill-Pfännchen
25 min
Panzanella mit Erdbeerdressing
35 Min
Champignons in Öl-Wein-Rosmarin-Marinade
2h
Ligurischer Nudelsalat
35 Min
Marinierte Möhren
2h 35 min