Japanese ramen noodle soup

Japanese ramen noodle soup

4.4 148 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 portions

Składniki

  • boneless pork belly, rind on scored
    400 g
  • garlic cloves
    3
  • sesame oil
    10 g
  • Japanese soy sauce
    60 g
  • water
    2000 g
  • Chicken stock paste (see Tip)
    3 tsp
  • Chinese black vinegar
    1 tsp
  • piece fresh ginger cut into slices (3 mm)
    2 cm
  • miso paste
    50 g
  • eggs
    2
  • fresh baby spinach leaves
    100 g
  • dried ramen noodles
    270 g
  • nori sheet torn into 4 pieces
    1
  • canned sweet corn kernels
    4 tbsp
  • spring onions/shallots cut into thin slices, to garnish
    2
  • sesame seeds toasted, to garnish
    2 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 442.9 kcal / 1860.2 kJ
Białko 31.5 g
Tłuszcz 23.9 g
Węglowodany 24.3 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 1249.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...