Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuit base
- 130 g digestive biscuits
- 70 g unsalted butter, cut into pieces
Chocolate cupcakes
- 80 g raw sugar
- 150 g plain flour
- 20 g Dutch cocoa powder
- ½ tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch sea salt
- 2 eggs
- 80 g buttermilk
- 50 g vegetable oil
- 1 tsp natural vanilla extract
- 50 g boiling water
- 120 g dark chocolate chips
Chocolate sauce
- 80 g dark chocolate chips
- 50 g full cream milk
- 10 g unsalted butter
- ¼ tsp natural vanilla extract
Marshmallow frosting
- 100 g white sugar
- ¼ tsp cream of tartar
- 30 g water
- 2 egg whites
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1526.5 kJ / 363.5 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 241.9 mg
Alternatywne przepisy
Fondant
25 Min
Simple butter biscuits
3 Std. 20 Min
Gravity cake
2h
Glacé icing
5 Min
Buttercream icing
10 Min
Sherbet bags
4h 20min
Alphabet cupcakes
25 Std. 30 Min
Deathly gravestone cake
2 Std. 30 Min
Chocolate mint thins
2 Std. 30 Min
Chocolate cupcakes
1 Std. 20 Min
Basic chocolate cupcakes
40min
Basic vanilla cupcakes
35min