Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g fresh ginger, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 1 tsp salt
- 50 g olive oil, plus extra for preserving (approx. 30 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 2114 kJ / 503 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 50.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 2244 mg
Alternatywne przepisy
Garlic paste
20 Min
Tandoori chicken
45min
Garam masala
10 min
Everyday Indian curry paste
30 Min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min
Masala bread rolls
1 Std. 15 Min
Tandoori paste
5 min
Garam masala powder
5 min
Bhuna gosht
1h 20min
Curry powder
10 min
Garlic and coriander naan
1 Std. 30 Min
Harissa
25min