Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite de oliva
- 500 g de calamares frescos (en trozos o anillas)
- ½ cucharadita de colorante amarillo
- 1 hoja de laurel seca
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 500 g de patatas chascadas
- 30 g de arroz de grano redondo
- 50 g de vino blanco
- 300 g de caldo de pescado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1421 kJ / 340 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guiso de patatas con magro
1h
Alubias con bacalao
30min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45min
Patatas guisadas con gambones
1h
Guiso de pez espada con patatas.
35 Min
Guiso de sepia con patatas
1h
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45min
Guiso de judías blancas con sepia
50min
Guiso de sepia con patatas
1h
Fideuá con pollo y langostinos
30min
Fideuá de mariscos
45min
Arroz con sepia y cigalas
1h