Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de avellanas crudas sin piel
- 100 g de chocolate negro (70% de cacao), en trozos
- 4 huevos
- 120 g de azúcar moreno
- 150 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 560 g de castañas cocidas peladas
- 15 g de levadura química en polvo (1 sobre)
- 1 cucharadita de bicarbonato
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 776 kJ / 185 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 116.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Magdalenas de piel de manzana
1h
Galletas bretonas (sin azúcar)
1h
Magdalenas de grosellas y almendras
35min
Magdalenas de castañas
20min
Pastelitos de coco (sin azúcar)
1h
Galletas de castaña y miel
1 Std. 40 Min
Galletas de turrón
2h 15min
Bizcocho de calabaza y nueces sin azúcar
1h 15min
Pastas de avellanas
1h 45min
Magdalenas de almendra
35min
Bizcocho de avellanas
1h
Bizcocho de zanahoria y almendra
1hod. 20min