Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 450 g de harina de fuerza
- 75 g de harina integral
- 270 g de agua templada
- 15 g de azúcar
- 25 g de levadura prensada fresca
- 30 g de aceite de oliva
- 2 cucharaditas de sal
Cobertura
- 60 g de azúcar
- 4 - 6 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 240 g de queso mascarpone
- 1 cucharada de zumo de limón
- 2 cucharadas de mantequilla salada (a temperatura ambiente)
- 2 cucharadas de azúcar moreno
- 350 g de arándanos frescos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 7541.5 kJ / 18041.5 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 259.5 g
- Tłuszcz
- 70 g
- Tłuszcz nasycony
- 47.3 g
- Błonnik
- 15 g
- Sód
- 1619.4 mg
Alternatywne przepisy
Brownie con toffee de tahini y miel
45min
Pizza de trucha ahumada, alcaparras y mascarpone
30min
Gunkan-maki de salmón
1 godz.
Sirope de menta
15 Min
Helado de menta y chocolate
8ωρ. 15 λεπτ.
Pizza diavola
2 godz. 15 min
Sorbete de uvas
30min
Strudel de chocolate y plátano
45min
Empanada rusa de salmón (Kulibiak)
1 godz. 30 min
Bizcocho resurección de los muertos
1h 5min
Pizzas blancas de peras con uvas
1 godz.
Pizza marinera
1 godz. 40 min