Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 200 g de patata en trozos (2-3 cm)
- 1 diente de ajo
- 3 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 1 pellizco de tomillo seco
- 200 g de pan rallado (y algo más para rebozar las albóndigas)
- 400 g de atún en aceite (escurrido)
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharadita de cúrcuma molida
- aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2883 kJ / 689 kcal
- Białko
- 31.4 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 41.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasteles de patata y cangrejo con salsa de yogur (sin gluten)
1 Std. 10 Min
Albóndigas, pimientos y arroz con salsa de curry
45min
Hamburguesas de arroz integral
45min
Albóndigas de atún con salsa teriyaki
30min
Fritos de zanahoria
1 Std. 10 Min
Panisses (bastones de garbanzos)
1 Std. 30 Min
Pastel de lentejas
6h
Croquetas de garbanzos y zanahoria
20 Min
Croquetas de patata y migas con kale y judías
1 Std.
Rosquillas de batata (Kuih keria) - Malasia
2 Std. 20 Min
Pudin de guisantes y zanahorias
1 Std. 20 Min
Hamburguesas de batata y espinacas
30min