Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di gamberi crudi, sbucciati e senza intestino
- 40 g di succo di limone, spremuto fresco
- 1 cucchiaino di piri piri piccante in polvere
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di olio di oliva
- 150 g di cipolla a pezzi
-
½
cucchiaino di dado per brodo di pollo
lub ½ dado per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo) - 150 g di cetriolo pelato, a bastoncini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 924.7 kJ / 221 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmitako di polpo
50min
Manzo con peperoni in salsa piccante
35 Min
Stufato marocchino di manzo e cous cous israeliano
1 Std.
Zuppa del pescatore
50min
Costine di maiale caramellate alla mela
2 Std. 35 Min
Gamberi e ananas al lime e pepe rosa
40min
Zuppa cinese con polpette di gamberetti
30min
Zuppa di pesce misto
40min
Zuppa di vongole e uova
40min
Pollo al curry verde
55min
Tacos di gamberoni "al pastor"
35 Min
Polpo in rosso
35 Min