Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 150 g di farina tipo 00
- 75 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua fredda
Ripieno
- 1 uovo
- 30 g di latte
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 100 g di prosciutto cotto a strisce
- 120 g di provola affumicata a fette
- 150 g di pomodori ciliegino a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 389 kJ / 93 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche svuotafrigo
40min
Torta salata al tonno e ciliegini
1h 30min
Quiche di salmone e porri
1h 25min
Torta salata tricolore
1 godz. 20 min
Salatini würstel ed Emmental
1 godz.
Palline al prosciutto
1h 30min
Quiche Lorraine
45 min
Torta salata con pomodorini e olive
1h 10min
Sfogliata con burrata e fiori di zucca
1h 10min
Girelle al gorgonzola e mortadella
8h
Girelle di mozzarella (di Luca Montersino)
3h 45 min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1 godz. 20 min