Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund glatte Petersilie, abgezupft
- 500 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 250 g Beluga Linsen, getrocknet, gewaschen und abgetropft
- 30 g Olivenöl
- 2 Schalotten
- 200 g Möhren, in Würfeln (5 mm)
- 20 g Sojasauce, süß (z.B. von Kikkoman)
- ½ TL Pfeffer
- 200 g Feta, zerbröselt
- 200 g Cherry-Tomaten, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1866 kJ / 446 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 13.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lauwarmer Linsensalat mit Johannisbeeren
1h
Feldsalat mit Linsen
2h 15 min.
Linsensalat
45min
Bunter Quinoasalat
50min
Linsen-Petersilien-Salat mit Forellenfilets
40min
Hirse-Linsen-Salat mit Minze
30min
Rote-Bete-Kichererbsen-Salat
15min
Forelle mit Linsensalat
1h 15min
Grüner Quinoasalat, lauwarm
35min
Linsensalat mit getrockneten Tomaten
40min
Bulgursalat mit Roter Bete und Kichererbsen
1h
Quinoa-Tabouleh
40min