Urządzenia i Akcesoria
Linsensalat mit Tomaten und Feta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
glatte Petersilie abgezupft½ Bund
-
Wasser500 g
-
Salz1 ½ TL
-
Beluga Linsen, getrocknet gewaschen und abgetropft250 g
-
Olivenöl30 g
-
Schalotten2
-
Möhren in Würfeln (5 mm)200 g
-
Sojasauce süß (z.B. von Kikkoman)20 g
-
Pfeffer½ TL
-
Feta zerbröselt200 g
-
Cherry-Tomaten geviertelt200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
25 g
Kalorie
1866 kJ /
446 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
13.2 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 10/2017
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mediterraner Graupensalat
50 Min
Feldsalat mit Linsen
2 Std. 15 Min
Lauwarmer Rote-Bete-Salat mit Halloumi
1 Std.
Rote-Bete-Salat mit Halloumi
15 Min
Rote-Bete-Kichererbsen-Salat
15 Min
Linsensalat mit getrockneten Tomaten
40 Min
Forelle mit Linsensalat
1 Std. 15 Min
Lauwarmer Linsensalat mit Johannisbeeren
1 Std.
Auberginen-Bulgur-Salat
1 Std. 30 Min
Hirse-Linsen-Salat mit Minze
30 Min
Bunter Quinoasalat
50 Min
Quinoa-Tabouleh
40 Min