Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 130 g requeijão
- 50 g leite
- 1 ovo
- 100 g açúcar
- 50 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 250 g farinha tipo 55 c/ fermento, mais q.b. p/ polvilhar
Cobertura
- 50 g açúcar
-
½
vagem de baunilha, só as sementes
lub 1 c. chá de essência de baunilha - 100 g manteiga
- 200 g amêndoa laminada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2053.1 kJ / 490.7 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 444.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quadradinhos de limão
1h
Quindins
1h
Tarte de amêndoa
1h 40min
Gelado bom
10óra
Quadrados de amêndoa
35 min
Bolo de noz
45 min
Bolo de claras e coco
40 min
Bolo de amêndoa e chocolate
50 min
Bolo de cenoura delicioso
50 min
Tarte de abóbora
1h 35 min.
Bolo de noz, cenoura e canela
1h 40min
Chiffon de laranja
1 godz. 30 min