Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 100 g Porree, in Stücken
- 1 rote Chilischote, frisch, halbiert, entkernt
- 1 Knoblauchzehe
- 300 g Wirsing, in Stücken
- 400 g Kartoffeln, in Stücken
- 650 g Wasser
- 100 g Weißwein, trocken
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 1 Prise Kümmel
- 200 g Schmelzkäse
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 663 kJ / 278 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohl-Parmesan-Cremesuppe mit mariniertem Roastbeef
50 min
Brokkoli-Käse-Suppe mit Kürbiskernen
35 Min
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50 min
Frühlingszwiebel-Porree-Cremesuppe
40 Min
Kohlrabi-Cremesuppe
35 Min
Rosenkohl-Kartoffel-Suppe
45 Min
Chicorée-Cremesüppchen
35 Min
Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein
45 Min
Kopfsalat-Schaumsuppe mit Forellenklößchen
50 min
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45 Min
Mangoldcremesuppe
30 Min
Radieschensuppe
25 Min