Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 3 Tomaten (ca. 200 g), gehäutet, in Stücken
- 500 g Tomatensaft
- 30 g Limettensaft
- 25 g Wodka
- 1 EL Worcester-Sauce
-
½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 4 Spritzer Tabasco
- 1 Prise Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 274 kJ / 66 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomatensuppe mit Salami und Feta
35 min
Mais-Kokos-Suppe
40 min
Currysüppchen mit Reis
1h
Krabbensuppe mit Sekt (Hamburg)
40 min
Gurkencremesuppe mit Garnelenspießchen
35 min
Basilikumsuppe
25 min
Zwiebelsuppe
45 min
B52
1h
Tomaten-Fisch-Suppe
35 min
Pekingsuppe
45 min
Ingwer-Spinat-Suppe
30 min
Avocado-Tomaten-Suppe
40 min