Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 40 g onions, quartered
- 5 sprigs fresh coriander, cut in pieces
- 1 garlic clove (opcjonalnie)
- 1 fresh jalapeño chilli, halved, deseeded (opcjonalnie)
- 200 g cherry tomatoes, halved, seeds removed
- 20 g lime juice
- 1 avocado (approx. 140 g), quartered
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Scrambled Eggs and Assembly
- 40 g onions, quartered
- 10 g olive oil, plus 1 Tbsp for frying
- 100 g red pepper (approx. 1 pepper), quartered
- ¼ tsp dried thyme
- ¼ tsp dried oregano
- ¼ tsp garlic powder
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- ¼ tsp paprika
- 1 pinch dried chilli flakes (opcjonalnie)
- 2 pork sausages, halved lengthways (see tip)
- 4 large eggs
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 15 g unsalted butter, diced
- 50 g semi-skimmed milk
- 4 flour tortillas, wholewheat
- 2 Tbsp fresh coriander leaves, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2147 kJ / 515 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Cajun Chicken and Sweet Potato Mash
25 min
Chicken Burger with Yoghurt Sauce
1h
Mexican Stuffed Peppers
45 min
French Brunch
Brak ocen
Chicken in Adobo Sauce with Plantain Purée
1h 15min
Prawn Tacos
30 min
Apple and pear detox juice
10 min
Sweet beet
10 min
Strawberry Mojito with a Ginger and Mint Syrup
1h
Chicken Tacos al Pastor
45 min
Soy-glazed Chicken with Pak Choi
13h
Pulled Pork Brioche Sliders with Slaw
5 Std. 50 Min