Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Gelatineblatt
- 350 g Milch
- 130 g Schlagobers
- 40 g Feinkristallzucker
- 20 g Traubenzucker (Glukosepulver)
- 70 g Erdnussmus
- 4 Eidotter
- 60 g Erdnüsse, geröstet, ungesalzen (siehe Tipp)
- 60 g Rohrzucker
- ½ TL Salz
- 20 g Butter
- 6 Bananen, sehr reif, ungeschält
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2082 kJ / 497 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saibling | Backteig | Brennnessel | Leindotter
45 Min
Gebackenes Lachs-Sashimi mit Spargel und Sesamcreme
30 min
Acarayés mit Garnelen, scharfer Mojo und Tomatenvinaigrette
13h 10min
Birnen-Thymian-Speckbrötchen
15h
Geräucherter Frischkäse mit Nektarinen-Gurken-Salsa
3h 20 min
Fermentierte Salsa
168 godz. 20 min
Buttermilch-Zitronen-Eis mit Hagebuttensauce
4j 30 menit
Bachsaibling mit Haselnussmilch
26 Std.
Reispudding mit Rosenwasser und Erdbeermus (Rizogalo)
1h 10 min
Roastbeef-Burger mit Kürbishummus und Rucola
1 godz. 35 min
Steaks mit Würzbutter, Erdäpfelrösti und Zwiebeln
1j 30 menit
Zitronensoufflé
45 Min