Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 Bund Koriander, abgezupft
- 1 rote Chilischote, frisch, ggf. entkernt
- 2 Knoblauchzehen
- 500 g Wasser
- 300 g Kokosmilch
- 250 g Putenbrust, ohne Haut, in Würfeln (2 cm)
- 100 g Cashewkerne, geröstet, gesalzen
- 1 Limette, unbehandelt, 1 TL Schale abgerieben und 10 g Saft ausgepresst
- 1 TL rote Thai-Currypaste
- 100 g Brokkoliröschen
- 50 g Zuckerschoten, halbiert
- 1 rote Paprika, in dünnen Streifen
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 30 g Speisestärke
- 1 TL Curry, mild
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2382 kJ / 571 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grünes Thai-Curry mit Zitronengras-Reis
1h 15min
Schnelles Thai-Curry mit Huhn
40min
Rotes Thai-Curry mit Geflügel
45min
Curry-Hähnchen (红咖喱鸡)
50min
Garnelencurry
35min
Kokossuppe Tom Kha Gai
35min
Karibisches Garnelencurry
30min
Chicken Jalfrezi
1h
Chicken Tikka Masala
45min
Massaman Curry mit Rindfleisch
40min
Indisches Hähnchen-Curry
35min
Hähnchen Tikka Masala
1h