Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Scharfes Thai-Curry mit Cashewkernen
TM6 TM5

Scharfes Thai-Curry mit Cashewkernen

4.1 (775 ocen)

Składniki

  • 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
  • 1 Bund Koriander, abgezupft
  • 1 rote Chilischote, frisch, ggf. entkernt
  • 2 Knoblauchzehen
  • 500 g Wasser
  • 300 g Kokosmilch
  • 250 g Putenbrust, ohne Haut, in Würfeln (2 cm)
  • 100 g Cashewkerne, geröstet, gesalzen
  • 1 Limette, unbehandelt, 1 TL Schale abgerieben und 10 g Saft ausgepresst
  • 1 TL rote Thai-Currypaste
  • 100 g Brokkoliröschen
  • 50 g Zuckerschoten, halbiert
  • 1 rote Paprika, in dünnen Streifen
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 30 g Speisestärke
  • 1 TL Curry, mild
  • ½ TL Salz

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2382 kJ / 571 kcal
Białko
46 g
Węglowodany
42 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
7.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy