Risotto mit Birne und Gorgonzola

Risotto mit Birne und Gorgonzola

4.4 1.0K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    100 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Olivenöl
    30 g
  • Risottoreis
    250 g
  • Weißwein
    150 g
  • Wasser
    700 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Birne (200 g), in Würfeln (1 cm)
    1
  • Gorgonzola in Stücken
    150 g
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Butter
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 624 kcal / 2614 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 56 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...