Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 1 Knoblauchzehe
- ¼ TL Cayenne-Pfeffer
- 80 g Olivenöl
- 400 g stückige Tomaten, konserviert
- 2 Sardellenfilets, in Öl, abgetropft
- 20 g Kapern, eingelegt, abgetropft
- 15 Oliven, schwarz, entsteint, halbiert
- 15 Oliven, grün, entsteint, halbiert
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1459 kJ / 348 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce all'Arrabiata
25 Min
Minestrone mit Cannellini-Bohnen
40 Min
Ribollita mit Petersilien-Zitronen-Öl
50 Min
Sauce all'amatriciana
20 Min
Caponata Siciliana
30 Min
Pasta mit sizilianischer Sauce
55min
Orecchiette mit Salsiccia-Sauce
40 Min
Caponata-Crostini
4h 40min
Tomatensugo all'arrabbiata
30 Min
Tomaten-Kapern-Pasta
35 Min
Melanzane alla Parmigiana
1 Std. 10 Min
Pasta alla Putanesca
45 Min