Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Öl
- ½ TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- 4 Hähnchenschenkel, mit Haut
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Tomatenmark
- 200 g Rotwein, trocken
- 200 g Katenschinken, gewürfelt
- 400 g Champignons
- 300 g Rinderfond
- 2 Zweige Rosmarin
- 1 Zweig Thymian
- 30 g Wasser
- 20 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2725 kJ / 650 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Boeuf Bourguignon
3 Std. 30 Min
Lammkeule alla Romana
2 Std. 15 Min
Jambalaya
30 min
Arroz Brut
1 Std.
Lammhüften mit Speckbohnen
1 godz. 30 min
Ente in Biersauce (啤酒鸭)
1 Std.
Provenzialisches Lammragout
1 Std. 40 Min
Kalbsleber venezianisch
40 min
Wildgulasch in Rotweinsauce mit Champignons
3 Std. 50 Min
Rindfleisch in Rotwein
2 Std. 15 Min
Gulaschsuppe deluxe
2 Std.
Leber Berliner Art (Berlin)
50 Min