Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Rinderfilet mit Ofengemüse und Sauce Hollandaise
TM6

Rinderfilet mit Ofengemüse und Sauce Hollandaise

4.8 (643 oceny)

Składniki

Ofengemüse

  • 300 g Drillinge, halbiert
  • 150 g Zucchini, in mundgerechten Stücken
  • 100 g Cherry-Tomaten
  • 100 g Champignons, in Scheiben (5 mm)
  • 1 Zwiebel (ca. 60 g), in Ringen (5 mm)
  • 30 g Öl
  • 2 Paprika, gemischt (ca. 250 g), in mundgerechten Stücken
  • 1 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 1 TL Kräuter der Provence

Rinderfilets

  • 1350 g Wasser
  • 20 g Zitronensaft
  • 4 Rinderfiletsteaks (à 180 g)
  • 50 g Butter
  • 2 Zweige Rosmarin

Kräuter-Hollandaise und Fertigstellung

  • ½ Bund gemischte Kräuter, abgezupft
  • 20 g Wasser
  • 10 g Zitronensaft
  • 175 g Butter, in Stücken
  • 4 Eigelb
  • ½ TL Salz und mehr zum Würzen
  • 1 Prise Pfeffer und mehr zum Würzen
  • Öl zum Braten

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3905 kJ / 932 kcal
Białko
47 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
75 g
Błonnik
4.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy