![Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/51DC29A3-9D8D-41A0-A63B-F85B57EFC10A/Derivates/5d373047-d2f9-4070-9688-bbc8c12d22b2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 85 g Olivenöl
-
½
TL Cayenne-Pfeffer
lub ½ TL Chiliflocken - 1000 g Miesmuscheln, frisch, gesäubert, in der Schale
- 200 g stückige Tomaten
- 100 g Weißwein, trocken
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1076 kJ / 257 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muscheln mit Tomatensauce
40min
Muscheln mit Sahnesauce
30 dk
Chowder
45min
Tintenfischringe aglio e olio
1 Std. 20 Min
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45min
Tintenfischringe aglio e olio
1 Std. 20 Min
Penne mit Muscheln
1h 5 min
Andalusische Fischsuppe
50min
Tintenfischsauce
40min
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
45min
Muscheln in Weißweinsud
35min
Garnelen Aglio e Olio
20min