![Gambas Piri-Piri Gambas Piri-Piri](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/90cff479-e9a2-4a72-90f2-18da39850c6a/Derivates/cfaf388a-aafe-4a10-b959-2f8ad5965c23.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 Knoblauchzehen
- 10 Piri-Piri-Chili, frisch
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 10 g grobes Salz
- 30 g Rotweinessig
- 20 g Weinbrand
- 800 g Tomatensauce (z. B. von Barilla), siehe Tipp
- ½ TL Zucker
- 50 g Olivenöl
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 5 Zweige Thymian, abgezupft
- 800 g Garnelen, roh, groß, geschält
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1975 kJ / 472 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50 min
Garnelen in "Café de Paris"- Butter
3h
Seeteufel in Sauce
1h
Garnelen-Eintopf
45 min
Knoblauch-Pfeffer-Garnelen
25 min
Tagine mit Seeteufel
1h
Teriyaki-Lachs mit feurigem Wirsing
45 min
Muscheln in Weißweinsud
35 min
Riesengarnelen in Cognac
20 min
Rinderfiletstreifen mit Zwiebeln und schwarzem Pfeffer (黑胡椒牛柳)
40 min
Jambalaya
30 min
Garnelen Aglio e Olio
20 min