Wersje kompatybilne
Spaghetti aglio e olio mit Tintenfischringen
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tintenfischringe
- 4 Knoblauchzehen
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt
- 5 Zweige Zitronenthymian, abgezupft
- 1400 g Wasser
- 10 g Zitronensaft
- 400 g Tintenfisch-Tuben, TK, aufgetaut, in Ringen (ca. 1 cm)
- 50 g Kräuterbutter, kalt, in Stücken
Spaghetti aglio e olio und Fertigstellung
- 1200 g Wasser
- 2 ¼ TL Salz
- 500 g Spaghetti
- 30 g Öl
- 4 - 5 Prisen Pfeffer aus der Mühle
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3782 kJ / 904 kcal
- Białko
- 63 g
- Węglowodany
- 121 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 3059 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta mit Tintenfisch
40 min
Tintenfischringe aglio e olio
1j 20 menit
Kabeljau mit Zitrusbutter und Kartoffeln und Schokoladen-Muffins
45 Min
Tintenfischpasta in Zitronen-Knoblauch-Sauce
40 min
Tintenfischringe aglio e olio
1j 20 menit
Guten-Morgen-Drink
10 min
Weizenbier-Risotto mit Meeresfrüchten
45 Min
Pasta all´arrabiata
30 min
Spaghetti Arrabiata mit Thunfisch
30 min
Nudeln mit Pilz-Sahne-Sauce
50 menit
Garnelen mit Gemüse und Reis
45 Min
Garnelen Pasta Aglio Olio
35 Min