Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mashed Potatoes
- 1000 g water
- 550 g floury potatoes, peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 50 g salted butter, diced
Choux Pastry
- 115 g water
- 25 g salted butter, diced
- ¼ tsp fine sea salt
- 80 g plain flour
- 2 medium eggs
Baking
- 3 egg yolks, from medium eggs
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1004.4 kJ / 240.1 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 409.1 mg
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50 min
Coconut cake
1h 20 min
Brownies
50 min
Lemon and White Chocolate Cream Tart
2u. 45min
Fruit Tart with Camomile Custard
2h
Chicago-Style Deep Dish Pizza
2u. 50min
Coconut Pie
1sa 35 dk
Coconut Cake
1h 20 min
Cheesecake (baked)
7h 20min
Chocolate and Pear Cake
1h 30min
Caramel Apple Pudding
4h
Spinach and Butternut Squash Roulade
2h