Urządzenia i Akcesoria
Pommes Dauphine
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 portions
Składniki
Mashed Potatoes
-
water1000 g
-
floury potatoes peeled, cut in pieces (2-3 cm)550 g
-
salted butter diced50 g
Choux Pastry
-
water115 g
-
salted butter diced25 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
plain flour80 g
-
medium eggs2
Baking
-
egg yolks from medium eggs3
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
409.1 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
1004.4 kJ /
240.1 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
25.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pancakes with Cream and Pistachios (Qatayef with Achta)
50 min
Lemon and Rosemary Infused Oil
15 min
Pollock Croquettes with Olives
1 godz. 40 min
Apple Rose Tart
1 godz. 40 min
Amaretti Crème Brulée
4 godz. 30 min
Brioche
5 godz.
Egg Liqueur Crème Brûlée
1 godz. 15 min
Chocoholics
1 godz.
Apple Strudel
1 godz. 45 min
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55 min
Croissants
12 godz.
Lemon Tart
4 godz. 30 min