Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Icing
- 85 g water, plus extra for soaking
- 110 g caster sugar
- 65 g double cream
- 2 gelatine leaves
- 40 g cocoa powder, unsweetened
Tangerine Sorbet
- 450 g tangerine or clementines, peeled, quartered then frozen
- 70 g icing sugar
-
1
Tbsp Cointreau
lub 1 Tbsp Grand Marnier
Chocolate Ice Cream
- 3 large eggs, separated
- 100 g caster sugar
- 250 g mascarpone
- 2 tsp cocoa powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1891 kJ / 450 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
Alternatywne przepisy
Lemon Curd and Nectarine Tart (TM5)
Brak ocen
Rum Babas
3 Std. 45 Min
Blueberry Cheesecake, Yoghurt Sorbet
4h 30 min
Mango Cheesecake
6h 35min
Christmas Gingerbread (Poland)
1 godz. 25 min
Chocolate Caramel Bake with Walnuts
1 Std. 40 Min
Mango, Passionfruit and Lime Cheesecake
5h 35min
Chocolate, Hazelnut and Orange Buns
1h 30min
Chocolate Orange Mousse
2h 20 min
Praline Cheesecake
4j 10 mnt
Cherry Crumble Cake
1h 45min
Frozen Raspberry Ripple Meringue
4j 10 mnt