Urządzenia i Akcesoria
Pear Frangipane
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 slices
Składniki
Pastry
-
unsalted butter diced (1 cm) then frozen for 30 minutes120 g
-
plain flour plus extra for dusting180 g
-
icing sugar40 g
-
fine sea salt1 pinch
-
egg yolk from medium egg1
-
water3 tsp
Pears
-
water500 g
-
pears (e.g. Conference or Comice) peeled, halved, cored (approx. 320 g)3
Frangipane Filling
-
lemon thin peelings of skin only1
-
caster sugar120 g
-
unsalted butter soft120 g
-
medium eggs2
-
ground almonds120 g
-
plain flour15 g
-
apricot jam melted, for glazing1 Tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
8.4 g
Kalorie
2249 kJ /
538 kcal
Tłuszcz
35.6 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Upside-down Gingerbread with Pears
1h
Smoked Salmon and Beetroot Roulade
2h 45min
Frangipane Cake
1h 45min
Quince Torta
8h
Rich Shortcrust Pastry
25min
Pear Frangipane
1h 30min
Lemon meringue tart
2h 30min
Apple Crumble Cake
1h 10min
Spiced Autumn Fruit Cobbler
1h 20min
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
3h 45min
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1h 20min
Plum and Almond Traybake
1h 5min