
Urządzenia i Akcesoria
Pear Frangipane
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 slices
Składniki
Pastry
-
unsalted butter diced (1 cm) then frozen for 30 minutes120 g
-
plain flour plus extra for dusting180 g
-
icing sugar40 g
-
fine sea salt1 pinch
-
egg yolk from medium egg1
-
water3 tsp
Pears
-
water500 g
-
pears (e.g. Conference or Comice) peeled, halved, cored (approx. 320 g)3
Frangipane Filling
-
lemon thin peelings of skin only1
-
caster sugar120 g
-
unsalted butter soft120 g
-
medium eggs2
-
ground almonds120 g
-
plain flour15 g
-
apricot jam melted, for glazing1 Tbsp
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
538 kcal /
2249 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
35.6 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Możesz także polubić...
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min
Lemon Meringue Pie
2 godz. 30 min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min
Upside-down Gingerbread with Pears
1 godz.
Cheesecake (baked)
7 godz. 20 min
Spiced Autumn Fruit Cobbler
1 godz. 20 min
Summer Pudding
8 godz. 30 min
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Mincemeat and Almond Tart
2 godz. 15 min
Cinnamon Panna Cotta with Apple, Apricot and Ginger Compote
6 godz. 30 min
Bakewell Tart
1 godz. 50 min
Persian Love Cake
1 godz. 15 min