Urządzenia i Akcesoria
Pear Frangipane
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 slices
Składniki
Pastry
-
unsalted butter diced (1 cm) then frozen for 30 minutes120 g
-
plain flour plus extra for dusting180 g
-
icing sugar40 g
-
fine sea salt1 pinch
-
egg yolk from medium egg1
-
water3 tsp
Pears
-
water500 g
-
pears (e.g. Conference or Comice) peeled, halved, cored (approx. 320 g)3
Frangipane Filling
-
lemon thin peelings of skin only1
-
caster sugar120 g
-
unsalted butter soft120 g
-
medium eggs2
-
ground almonds120 g
-
plain flour15 g
-
apricot jam melted, for glazing1 Tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
8.4 g
Kalorie
2249 kJ /
538 kcal
Tłuszcz
35.6 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Lemon Curd
5 min
Rhubarb Vanilla Flan
50 min
Limoncello Tarts
3 godz. 15 min
Rhubarb Marzipan Slices
1 godz. 10 min
Almond Tuiles
1 godz. 30 min
Strawberry and Pistachio Semifreddo - Semifreddo alla fragola e pistacchio
18 godz.
Quick Cheese Soufflés
45 min
Strawberry Bavarois
6 godz.
Chocolate Soufflé with Orange
45 min
Lemon Tart
4 godz. 30 min
Flourless Chocolate and Nut Torte (gluten free)
1 godz. 50 min
Pear Frangipane
1 godz. 30 min