Urządzenia i Akcesoria
Peach and custard cream muffins
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 pieces
Składniki
Creme patisserie
-
milk250 g
-
caster sugar35 g
-
plain flour30 g
-
egg1
-
egg yolk1
-
vanilla bean extract2 tsp
Muffin mixture
-
canned peaches400 g
-
unsalted butter room temperature, cut into pieces (2 cm)125 g
-
milk125 g
-
natural yoghurt180 g
-
egg1
-
natural vanilla extract1 tsp
-
self-raising flour300 g
-
caster sugar125 g
-
icing sugar to dust
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
583.1 kcal /
2439.7 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
82.4 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
13.6 g
Sód
675.7 mg