Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Butter, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 6 Eier (Kl. M), zimmerwarm
- 350 g Mehl
- 4 TL Backpulver
Belag und Fertigstellung
- 40 g Kakao
- 1 TL Zimt
- 300 g Milch
- 600 g Zwetschgen, klein, entsteint, halbiert
- 2 Eigelb
- 70 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 20 g Speisestärke
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 350 g Butter, kalt, in Stücken
- 150 g Naturjoghurt (3,8 % Fett)
- 200 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 200 g Vollmilch-Kuvertüre, in Stücken
- 100 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1826 kJ / 436 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Gefleckte Biskuitschnitten mit Pfirsichcreme
4h 30min
Zitronen-Joghurt-Torte
9h
Käse-Sahne-Torte
2h
Aprikosen-Bienenstich
5h
Apfel-Grieß-Kuchen
3 Std.
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1 Std.
Schoko-Biskuitrolle
14h
Bienenstich
3 Std.
Birnen-Schmand-Torte
2h
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h
Apfel-Käsekuchen
1h 40min