Johannisbeer-Schnitte

Johannisbeer-Schnitte

4.6 82 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 Stücke

Składniki

Mürbeteig
  • Mandeln ganz
    170 g
  • Zucker
    70 g
  • Butter weich, in Stücken
    150 g
  • Mehl
    180 g
Biskuit
  • Eier
    4
  • Mehl
    200 g
  • Zucker
    200 g
  • Backpulver
    1 Pck.
  • Zitronensaft
    15 g
Johannisbeer-Belag
  • rotes Johannisbeergelee
    250 g
  • Tortenguss, rot (für à 250 g Flüssigkeit)
    3 Pck.
  • Zucker
    100 g
  • Wasser
    500 g
  • rote Johannisbeeren entstielt
    500 g
Topping
  • Schokolade in Stücken
    100 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    500 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 420 kcal / 1759 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...