Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 1 TL Kapern
- 2 Sardellenfilets, in Öl, abgetropft
- 1 Bund Basilikum, ohne Stiele
- 40 g Petersilie, ohne Stiele
- 2 Zweige Estragon, abgezupft
- 10 g Kerbel, ohne Stiele
- 1 TL Thymianblättchen, frisch
- 1 TL Rosmarinnadeln
- 200 g Olivenöl
- 1 TL Dijon-Senf
- 5 g Zitronenschale (z.B. 1 Pck. geriebene Zitronenschale von Dr. Oetker)
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 6681 kJ / 1596 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 171 g
Alternatywne przepisy
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 Std.
Salsa Verde
10 Min
Vitello Tonnato
48 Std.
Seezungenröllchen mit Pilzfüllung
50 Min
Rindfleischkebabs mit Tomatensalsa
1 godz. 35 min
Makrelen-Tapenade
10 Min
Pita-Sandwich gefüllt mit Steak und Chimichurri
40 Min
Tatar vom Weiderind mit Wurzelgemüse
1 Std. 50 Min
Tapenade
5 Min
Thunfischsauce mit Joghurt
5 Min
Thunfisch-Tapenade
5 Min
Chimichurri mit Chili - argentinische Steaksauce
3 Std.